Tijdlijntherapie

Wanneer je je voorstelt dat alle gebeurtenissen uit jouw leven en alles wat er nog gaat gebeuren als kralen aan een ketting zitten dan heb je een tijdlijn.

Aan deze kralen zitten emoties gekoppeld. Fijne, minder prettige, neutrale en geweldige. Wanneer een minder prettige emotie jou in de weg zit, dan kunnen we daarmee aan de slag. Stel je voor dat je geboren wordt met een aantal emmers en dat die langzaam vol druppelen iedere keer dat je bijvoorbeeld boos of verdrietig bent. Je kunt je vast voorstellen dat wanneer er een emmer vol is je buiten proportie kunt reageren omdat er gewoon niets meer bij kan. Samen gooien we de emmer leeg zonder dat je iets over welke gebeurtenis dan ook hoeft te vertellen. Na zo’n sessie zal je best nog wel een keer boos of verdrietig worden, maar dan is het geen optelsom meer, maar een druppel in een bijna lege emmer.

Er zijn nog tal van mogelijkheden met tijdlijntherapie. De gebeurteniskralen kun je bijvoorbeeld gebruiken om jezelf alsnog dat te geven wat je op enig moment nodig had in het verleden of om hulpbronnen op te halen voor gebruik in de toekomst.  Velen ervaren het als een prachtige reis.

Door:

Rosanne Schliessler

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op